Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ζώδια και φιλία: Ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί;


Οι φίλοι μας δεν φαίνονται μόνο στα δύσκολα αλλά και στη συναστρία. 


Τα αθώα ψέματα είναι μέσα στην καθημερινότητά μας. Τα λέμε για να καλυφθούμε ή για να προστατέψουμε τους άλλους όταν η αλήθεια πονάει. Η αλήθεια όμως οικοδομεί την εμπιστοσύνη καθώς ότι σκοτώνεις δεν γίνεται να το αναστήσεις. Όταν φύγει η μάσκα του ψέματος, κλονίζεται και η ισορροπία. Η αλήθεια υπάρχει ενώ το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί. 

Ο Κρόνος μας φέρνει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, ο Ποσειδώνας χρησιμοποιεί ψέματα για να προστατέψει μια κατάσταση ή να διαστρεβλώσει μια αλήθεια ενώ ο Πλούτωνας έχει άλλο κίνητρο, την εκδίκηση και τη ραδιουργία.

Εμπιστοσύνη σημαίνει να προβάλω τον εαυτό μου στο σύντροφό μου και βλέποντάς τον να τον ανακαλύπτω. Η επικοινωνία είναι το κλειδί. Ο σύντροφος ή ο φίλος δεν είναι εχθρός, είναι επιλογή μας. Η φιλία και η αγάπη έρχονται όταν ανακαλύπτεις τον άλλο και εμπιστεύεσαι εκείνον, τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου. 

Τελικά είναι εφικτή η εμπιστοσύνη ή είναι μια αξία που δεν μπορεί να κατακτηθεί σήμερα; Αναρωτιόμαστε συνεχώς αν αξίζει να εμπιστευτούμε τον άνθρωπο που αγαπάμε. Ποια ζώδια εμπιστεύονται εύκολα και ποια σημάδια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου; 


Διάβασε το ζώδιο αλλά και τον ωροσκόπο, το δικό σου και του προσώπου που σε ενδιαφέρει.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ζώδιο ευθύ και παρορμητικό. Είναι ο τύπος που θα σου πει την αλήθεια όσο επώδυνη και αν είναι. Είναι ειλικρινής και φευγάτος. Έχει πολλούς φίλους γιατί είναι εύθυμος και πνευματώδης. Συμπαραστέκεται στους φίλους του και εκφράζει τα συναισθήματά του άμεσα αλλά και εκείνοι με τη σειρά τους τον βοηθούν στις δύσκολες στιγμές του. Άλλες φορές σκέφτεται δυνατά και άλλες λειτουργεί απερίσκεπτα και ακραία. Δεν είναι πάντα ώριμος και υπεύθυνος, ούτε κρατάει τα μυστικά των άλλων. Είναι ανταγωνιστικός, διασπαστικός και ανοίγει μέτωπα. Υποστηρίζει τη γνώμη του με ένθερμο τρόπο. Λέει αθώα ψέματα που εύκολα καταλαβαίνεις. Έχει πολλούς φίλους και γνωστούς που αποκαλεί κολλητούς αλλά στην ουσία κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητά του γιατί ποτέ δεν κολλάει με συγκεκριμένα άτομα. Η φιλία γι΄ αυτόν όσο εύκολα ξεκινάει τόσο εύκολα τελειώνει. Οι ρυθμοί του είναι γρήγοροι, δεν σκέφτεται, θυμώνει με το παραμικρό και δημιουργεί παρεξηγήσεις. Αν σου αρνείται τα πάντα, είναι επιθετικός και νευρικός, βρίζει και ειρωνεύεται χωρίς λόγο, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να τον εμπιστεύεσαι...

Καρμική σχέση: Ζυγός
Αδερφές ψυχές: Λέων, Τοξότης
Καλοί φίλοι: Δίδυμος, Υδροχόος
Μακριά: Καρκίνος, Αιγόκερως
Not bad: Κριός, Ταύρος, Παρθένος, Σκορπιός, Ιχθύς


ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι πιστός και θα μείνει δίπλα σου ακόμα και αν όλοι σε προδώσουν. Αυτό δίνει αλλά και αυτό απαιτεί. Είναι προγραμματισμένος, καθόλου παρορμητικός, κτητικός, συναισθηματικός, υπομονετικός, επίμονος, συγκαταβατικός, ευγενικός, αποδεκτός από τους άλλους και με καλούς τρόπους. Έχει λίγους φίλους και καλούς, δεν δημιουργεί εύκολα νέες σχέσεις και του αρέσουν οι σταθεροί και οι ακέραιοι άνθρωποι. Εκμαιεύει εύκολα μυστικά αλλά εκείνος δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του καθώς σκέφτεται τις επιπτώσεις της κάθε πράξης του. Προγραμματίζει τα πάντα και μερικές φορές γίνεται πιεστικός στους άλλους. Βοηθάει τους φίλους του στις δύσκολες στιγμές, δεν τσακώνεται εύκολα και τα ψέματά του έχουν κάποιο σκοπό. Εκμεταλλεύεται μια φιλία μόνο για να ανέβει κοινωνικά. Δεν δίνει εύκολα μια δεύτερη ευκαιρία επειδή η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι βασικές ανάγκες του και του παίρνει χρόνο να βασιστεί στους άλλους χωρίς φόβο. Αν αρχίσει να ζηλεύει, να λέει μικρά ψεματάκια, να είναι λιγομίλητος και εγκρατής και να μην έχει διάθεση για τίποτα, τότε μάλλον έχεις χάσει την εμπιστοσύνη του.

Καρμική σχέση: Σκορπιός
Αδερφές ψυχές: Παρθένος, Αιγόκερως
Καλοί φίλοι: Καρκίνος, Ιχθύς
Μακριά: Λέων, Υδροχόος
Not bad: Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Ζυγός, Τοξότης


ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος είναι επικοινωνιακός και ευχάριστος στην παρέα αλλά αναξιόπιστος για κολλητός. Έχει πολλούς φίλους γιατί δεν αντέχει τη μοναξιά. Οι φίλοι του είναι διαφορετικής κουλτούρας και πολιτισμού γιατί του αρέσει να μαθαίνει πράγματα. Είναι προσιτός και αγαπητός, εκφραστικός και αυθόρμητος. Επιδιώκει να αποκτά εμπειρίες. Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά του παρουσιάζουν συχνά εναλλαγές. Θέλει να ξέρει τα πάντα, δεν κρατάει μυστικά καθότι αγαπά να δίνει και να παίρνει πληροφορίες. Λέει ψέματα για να καλύπτει τις αταξίες του. Είναι όμως η ψυχή της παρέας. Θέλεις να συζητάς ώρες μαζί του και για τα πάντα. Περνάς καλά και δίνει λύσεις σε προβλήματα. Πρέπει να τον πείσεις με τα λόγια σου, τις πράξεις σου, τη ζωή σου για να σ’ εμπιστευτεί. Είναι έμπιστος σε όλες τις σχέσεις του, όχι όμως και στις ερωτικές. Στα ερωτικά θέματα είναι ανάλαφρος και ανώριμος. Αν κόψει τα τηλέφωνα, την επικοινωνία και γίνει μονολεκτικός, τότε μάλλον δεν σε εμπιστεύεται...

Καρμική σχέση: Τοξότης
Αδερφές ψυχές: Ζυγός, Υδροχόος
Καλοί φίλοι: Κριός, Λέων
Μακριά: Παρθένος, Ιχθύς
Not bad: Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Σκορπιός, Αιγόκερως


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος έχει αδερφικές φιλίες, σταθερές και μακροχρόνιες. Είναι τρυφερός, συναισθηματικός, ευαίσθητος, αγαπητός. Αγαπά τους φίλους του ως τα βαθιά του γεράματα, τρέχει γι’ αυτούς και απαιτεί αποκλειστικότητα. Φροντίζει, βοηθάει και στηρίζει τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Έχει παρέες από τα παιδικά του χρόνια. Μπορείς να κλάψεις πάνω του σαν να είναι η οικογένειά σου. Τα συναισθήματα και οι ευαισθησίες του ταλαντεύονται. Λέει ψέματα μόνο για να προκαλεί το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια των άλλων. Συγκαλύπτει γεγονότα και καταστάσεις για να προστατεύσει αγαπημένα πρόσωπα. Οι φίλοι του πρέπει να αντέχουν τα νεύρα, τα κλάματα και τα παράπονά του. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό στις σχέσεις του αν και δεν σταματά ποτέ να είναι καχύποπτος. Δεν θα σε εμπιστευτεί ποτέ εξ’ολοκλήρου και ειδικότερα όταν του δημιουργείς συναισθηματικά κενά γιατί φοβάται μήπως προδοθεί, πέσει θύμα απάτης ή απόρριψης. Δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν και να τον ξεγελούν. Αν λέει ψέματα, δεν μιλάει γλυκά και δεν είναι τρυφερός, τότε έχεις χάσει την εμπιστοσύνη του.

Καρμική σχέση: Αιγόκερως
Αδερφές ψυχές: Σκορπιός, Ιχθύς
Καλοί φίλοι: Ταύρος, Παρθένος
Μακριά: Κριός, Ζυγός
Not bad: Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων, Τοξότης, Υδροχόος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου