Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Γενί Ντουζέν»: Οικολογικά Προβλήματα Από Τη Μεταφορά Νερού Από Την Τουρκία


«Οικολογικό πλήγμα» δέχθηκε το φιλόδοξο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν».
Η εφημερίδα, υπό τον ομώνυμο τίτλο, φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του συνδέσμου βιολόγων των κατεχομένων Χασάν Σαρπτέν, ο οποίος ανέφερε ότι το έργο αυτό προκαλεί προβλήματα στη φύση.
Όπως είπε, η μεταφορά 75 εκατομμυρίων τόνων νερού ετησίως στην Κύπρο στην ουσία επαναδημιουργεί τη γεωγραφία του νησιού. Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός του έργου ως εθνική υπόθεση δεν αλλάζει τις επιστημονικές πραγματικότητες, σημειώνοντας ότι το έργο θα δημιουργήσει περισσότερο κακό παρά καλό.
Ο κ. Σαρπτέν χαρακτήρισε το έργο ως «το πραγματικά τρελό έργο του Ερντογάν» και επέκρινε τη λεγόμενη κυβέρνηση ότι δεν ενεπλάκη στο όλο έργο και ότι δεν έχει προετοιμαστεί για το πώς και πού θα χρησιμοποιήσει το νερό.
Συγκεκριμένα, ο Σαρπτέν είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί ένας τόνος εκρηκτικών, ποσότητα που είναι περισσότερη από αυτήν που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε όλα τα λατομεία των κατεχομένων.
Είπε ακόμη ότι η κατασκευή της υποδομής στα Πάναγρα συνιστά παραβίαση της φύσης και ότι στην κοιλάδα της Καμπυλής έχουν καταστραφεί ήδη 800 ορχιδέες. Καταθέτοντας τη διαφωνία του με την πραγματοποίηση του όλου έργου, ο Σαρπτέν είπε ότι η νέα γενιά σήμερα θα καταβάλει το τίμημα της αλλοίωσης του περιβάλλοντος στο μέλλον.

http://www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου