Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα: Θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια; Πιείτε τρεις κούπες καφέ κάθε μέρα!

Σε μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες, η οποία θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις του καφέ: Τρία φλιτζάνια από το αγαπημένο σας ρόφημα κάθε μέρα, κατά τη μέση ηλικία, μπορούν να σας χαρίσουν επιπλέον χρόνια ζωής!
Παρά το γεγονός πως η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» για την υγεία, η νέα έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα 500.000 ατόμων στη μέση ηλικία, έδειξε πως όσο περισσότερο καφέ έπιναν καφέ κάθε μέρα, σε τόσο μικρότερο ρίσκο έθεταν την υγεία τους.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε πως η καρδιακές και αναπνευστικές λειτουργίες των συγκεκριμένων ατόμων, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκείνων που δεν αρέσκονται στην καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον μίας κούπας καφέ. Επίσης, διαπιστώθηκε η ευεργετική του δράση σε όλους όσοι πάσχουν από διαβήτη αλλά προστατεύονται από διάφορες λοιμώξεις και μολύνσεις.
Ο Δόκτωρ Νιλ Φρίντμαν, του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε πως, η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως το να πίνει κανείς δύο ή τρεις κούπες την ημέρα καφέ, μειώνει τις πιθανότητες ενός πρόωρου θανάτου, κατά 10%-15%, ένα ποσοστό, το οποίο δεν είναι διόλου αμελητέο.
Βέβαια, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πως η υπερβολική κατανάλωση, είναι πολύ πιθανό πως θα δημιουργήσει άλλους είδους προβλήματα στον οργανισμό, ή –τουλάχιστον- δεν θα μπορέσει να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία. Συγκεκριμένα, είδαν, πως τα άτομα που κατανάλωναν πάνω από τη συγκεκριμένη ποσότητα καφέ, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε μέχρι και τα έξι φλιτζάνια, δεν έχουν επιπλέον «προστασία» σε σχέση με εκείνους που πίνουν δύο ή τρία.
Οι συμμετέχοντες, ήταν όλοι στη μέση ηλικία (50-71 ετών) και παρακολουθήθηκαν για 12 ολόκληρα χρόνια, ώστε οι επιστήμονες να έχουν μια πλήρη εικόνα της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου