Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Βίντεο πρόκληση από άνδρες των ΗΕ στην Κύπρο – Χορεύουν σε αεροπλάνο του 1974

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και δείχνει άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο να χορεύουν σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών που βρίσκεται στο εγκαταλελειμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Το καθηλωμένο από το 1974 αεροπλάνο, στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας στη νεκρή ζώνη, μετατράπηκε από σύμβολο πόνου και θύμησης, σε πίστα χορού για άντρες των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν τι συμβολίζει αυτό το αεροπλάνο αλλά και η τοποθεσία παρουσίασαν τις χορευτικές τους ικανότητες πάνω στο αεροπλάνο, ξύνοντας ουσιαστικά τις πληγές των ελληνοκυπρίων που ξεσπιτώθηκαν και βρίσκονται στην προσφυγιά εγώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες.
Αμαυρώνοντας και προσβάλλοντας τα γεγονότα και τους νεκρούς του 1974, οι άντρες του ΟΗΕ αλλά και μια γυναίκα, χορεύουν πάνω στο αεροπλάνο σε στυλ Harlem Shake.
Σημειώνεται ότι το Harlem Shake Style άρχισε ως ένα βίντεο που δημιούργησαν πέντε φίλοι αυστραλοί και το ανέβασαν στο You tube. Σε χρόνο ρεκόρ, το βίντεο έλαβε τέτοιες διαστάσεις που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και δέχτηκε διάφορες παραλλαγές.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση από την δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου